יום שישי, 10 באפריל 2015

לחם סלק

לחם סלק



מתכון ללחם סלק נהדר מלא ויטמינים סגולים ובריאות.
את המתכון הזה עשיתי לראשונה ב- 17 באוקטובר 2014. והופתעתי מכמות העניין והתגובות שקיבלתי על הלחם הזה. וכעת לאחר בקשה נוספת של אשתו של חבר העליתי את המתכון לבלוג.

המתכון מבוסס על מתכון לחמניות סלק של ברי יוגב : http://tinyurl.com/n8rjh2q

רכיבים
2-3 סלקים בנונים מבושלים ומגורדים למחית (300 גרם מחית סלק)
50 גרם חמאה רכה
3.5 כוסות (500 גרם קמח לחם)
1 כף (10 גרם שמרים יבשים)
2 כפיות מלח שטוחות (10 גרם)

אופן הכנת הסלק
כמות הסלק תלויה בכמה שיישאר לאחר הבישול והקילוף. לשטוף את הסלקים ולבשל בסיר מים חמים עד שהם יתרככו. לאחר מכן לקלף (רצוי בתוך הכיור כי זה מלכלך מאוד) ולרסק למחית.
הערה: שימו לב שרוב הנוזלים בלחם מגיעים ממחית הסלק שספוגה בנוזלים.

אופן הכנת הבצק
לערבב ביד או במיקסר לפי הסדר – מחית סלק, חמאה, קמח, שמרים ומלח. לערבב אחרי הוספת כל רכיב, להקפיד במיוחד שהמלח לא יגע ישירות בשמרים.
ללוש במשך 8 דקות. במידה והבצק יבש ניתן להוסיף לו עוד מים או מחית סלק.
להעביר לקערה משומנת לכסות בשקית ניילון או ניילון נצמד (להשאיר כניסת אוויר) לטפיחה במשך שעה.
בסיום הטפיחה לשטח את הבצק וליצור ממנו כיכר לחם. להעביר לתבנית לחם משומנת ולכסות בניילון לעוד שעה.

לחמם תנור לחום של 200 מעלות. ולהכניס את הלחם לאמצע התנור ולאפות במשך חצי שעה. 

בסיום האפייה

גרסת הלחמניות



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה