יום רביעי, 1 באפריל 2015

לחמניות ללא גלוטן - "פאו דה קז'ו"


מאפה פופולרי מברזיל ושמו בפורטוגזית הוא "PÃO DE QUEIJO" ופירושו "לחם גבינה".

מדובר על לחמניות גבינה קטנות ושחומות שעשויות מקמח טפיוקה. פריכות מבחוץ  רכות ונימוחות מבפנים בגלל תוספת הגבינה. מאוד קלות להכנה ומתאימות כארוחת בוקר או כנשנוש מהיר.
את המתכון הזה קיבלנו משכנתנו הברזילאית. שמאוד אוהבת להיזכר במאכלים מארץ מולדתה. טעים במיוחד כאשר הוא יוצא חם וטרי מהתנור.
כבר אמרתי שהם ללא גלוטן וכשרות לפסח?

ניתן להחליף את הגבינה לברינזה, צפתית או לתערובת גבינות לפי בחירתכם.

כמות : 10 לחמניות

רכיבים
  • 2 ביצים
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כוס חלב
  • 3/4 כוס שמן
  • 1/2 3 כוסות קמח טפיוקה
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 3/4 כוס פרמזן
  • 3/4 כוס קשקבל

אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  2. מוסיפים את הביצים ומקציפים קלות
  3. מוסיפים את החלב השמן והמלח בקערה.
  4. להוסיף את תערובת הגבינות.
  5. להוסיף את קמח הטפיוקה ולערבב בכף עד שכל הקמח מוטמע בתערובת.
  6. להעביר לתבנית מחולקת של מאפינס. ולאפות עד לקבלת גוון צהוב-חום.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה