יום שבת, 9 בינואר 2021

פיצה ביתית נהדרת

אפשר להכין פיצה מדהימה בבית באמצעים פשוטים



הארות
  • עדיף לעבד את הבצק בידים התוצאות שמתקבלות הם טובות יותר. זה סוג של פעילות גופנית אם תרצו.
  • קמח לבן פשוט נותן תוצאות מצויינות הסוד הוא בלישה.
  • לא צריך מעבד מזון משוכלל, רק רצון טוב וזוג ידים עובדות.
  • ניפוי של הקמח הוא לא חובה. אבל הוא עוזר למאפה אוורירי יותר. אני שומר את הקמח במקפיא ככה שחרקים הם לא בעיה.
  • אפשר להתפיח בצק במקרר. זה יקח יותר זמן אבל הבצק יהיה טעים יותר. כך ניתן להכין יום קודם את הבצק ולהמשיך באפיה למחרת.

איך מתאימים את התנור לאפית פיצה
  • תקנו אבן לפיצה ומקמו אותה בתחתית התנור.
  • חממו את התנור לפני ההכנה על חום מקסימלי למשך 40-60 דקות.
  • תנורים סטנדרטים מגיעים עד 250 מעלות. המהלך הבא יאפשר לכם להגיע עד 300 מעלות. לחמם את התנור במצב אפיה כ- 40 דקות בחום מקסימלי ואז להעביר לגריל בחום מקסימלי למשך 5 דקות ואז להחזיר חזרה לאפיה. חשוב לא לשכוח להחזיר לאפיה כי אז הפיצה תתפחם!
  • להצטייד בתבנית רשת מתאימה לפיצה התוצאות יהיו טובות יותר.

רכיבים לבצק
1/2 ק"ג קמח
1 כף שמרים
3 כפות שמן זית
1/2 1 כוסות מים
1 כפית מלח

כלים
קערה
מסננת דקה (אופציונלי)
תבנית לפיצה
תנור
אבן לפיצה
זוג ידים
מברשת וקערית לשמן

רכיבים לפיצה
300 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
רוטב עגבניות לפיצה
תוספת שאתם אוהבים עיגולי זיתים / פטריות / טונה / תירס / בצל / וכו'

ההכנת הבצק
  1. לנפות את הקמח לקערה ולהוסיף שמרים ולערבב היטב.
  2. להוסיף מלח ולערבב (שלא יגע ישירות בשמרים)
  3. לצור גומה בקמח להוסיף 1 כוס מים ושמן זית ולערבב מעט
  4. מתחילים ללוש ומוסיפים את שארית המים לפי הצורך (המינון משתנה לפי המזג האוויר וסוג הקמח)
  5. הבצק צריך להיות מעט לח. הלישה שלנו תגרום לו להתמצק. בהתחלה זה יהיה דביק אבל ככל שתמשיכו זה יקבל נפח ויהיה פחות דביק. בערך בין 5-10 דקות.
  6. אופציה - לקיצור זמן הלישה בחצי ניתן להשתמש בטריק הבא. מערבבים את החומרים מוסיפים מים. מערבבים קלות עד הקמח נעלם ואז נשהה ל-20 דקות. ולאחר מכן נמשיך ללוש התהליך נקרא אוטוליזיה (הסבר בלינק).
  7. נשמן את כדור הבצק שלא יתיבש ונכסה בניילון נצמד/מגבת לחה (רק להשאיר חרך קטן לאוויר)
  8. להתפיח כשעה או כ-4 שעות במקרר עד שהבצק יכפיל את נפחו.
מוכנה לאפיה
הכנת הפיצה
  1. נקמח את המשטח קלות וניצור עיגול בגודל התבנית.
  2. נבריש בשמן זית בשולי הפיצה כדי שהקצוות יהיו פריכים 
  3. נמרח את רוטב העגבניות על הבסיס הבצק.
  4. נוסיף גבינה מגורדת
  5. נפזר את התוספת הרצויה. אפשר רק גבינה.
  6. להכניס לתנור הרותח ל- 6-7 דקות.
  7. להוציא שהשולים מתחילים להזהיב / להשחים.
לחתוך משולשים, לצעוק לילדים. אם אם כבר לא שם מהריח המשגע ולהסתער.








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה