יום שבת, 16 בינואר 2021

לחמניה עגולה

לחמניה עגולה ויפה להמבורגר / שניצל / חביתה / שקשוקה וכל דבר שמסתדר בעיגול 



רכיבים (ל- 10 לחמניות במשקל 100 גרם כל אחת)


  • 500 גרם קמח
  • ביצה אחת
  • 40 גר סוכר
  • 40 גר / רבע כוס שמן צמחי
  • כפית מלח
  • 7 גר / כף שמרים יבשים
  • 220 גר / 1/4 1 כוס מים פושרים


אופן ההכנה

1. לסנן את הקמח במסננת,לא חובה אבל נותן אווריריות לבצק.



2. להוסיף את השמרים ולערבב


3. להוסיף את המלח ולערבב (אבל שלא יגע בשמרים)
4. להוסיף את הביצה ולערבב


5. להוסיף את המים ולערבב עד שהתערובת מתאחדת קלות


6. לתת לבצק לנוח 20 דקות (נקרא אוטוליזציה) זה יפחית לנו את זמן הלישה בחצי.
7. לתת לבצק לתפוח כשעה עד שיכפיל את גודלו ניתן גם במקרר ל- 4-8 שעות (להכנה מאוחרת)
8. להדליק את התנור לחום 200 מעלות.
9. ליצור לחמניות לסדר על תבנית ולכסות ולהשהות עוד 15 דקות לתפיחה שניה
10. למרוח צהוב של ביצה ולבזוק שומשום/ /קצח / מלח גס מעל ולהכניס ל 20 דק לתנור.
11. לגרש את בני הבית לחתוך למלא במה שבה שמתחשק ובתאבון.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה