יום ראשון, 24 בספטמבר 2023

עוגת דבש ותפוחים

עוגה עסיסית קלה וטעימה מאוד שעושה חסד למשפחת עוגות הדבש הכבדות

אני מכין אותה כבר 20 שנה בעיקר לחגי תשרי (טובה גם לסיום הצום בכיפור)

ותמיד קוצרת תשאות פליאה. מבקשים תוספת וגם את המתכון

אז הרי הוא לפניכם:

מצרכים

4 ביצים
1/2 כוס סוכר - 100 גרם
1 כוס שמן - 180 גרם
1 כוס דבש - 280 גרם
1 כוס בירה שחורה - 200 גרם
2 תפוחים בינוניים קלופים מגוררים גס
3 כוסות קמח - 360 גרם
1 שקית אבקת אפיה
1 כפית קינמון טחון
1/4 כפית ציפורן טחון (בזהירות, תבלין חזק)
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
קורט מלח
אופציונלי: אגוזי מלך לקישוט

אופן ההכנה

  1. שמים את הביצים והסוכר בקערה וטורפים כמה שניות בכף
  2. מוסיפים את השמן, דבש והבירה וטורפים היטב. מוסיפים את התפוחים המגוררים וטורפים שוב
  3. מנפים יחד את הקמח, אבקת אפיה. ובוחשים בהדרגה אל תוך הבלילה עד שהוא נטמע בתערובת 
  4. מוסיפים מלח ותבלינים, מערבבים היטב ומשאירים למנוחה במשך רבע שעה 
  5. מחממים את ההתנור לחום בנוני (180 מעלות)
  6. משמנים את התבנית ומרפדים בנייר אפיה (אופציונלי)
  7. בוחשים את העיסה קלות פעם נוספת ויוצקים לתבנית אינגלס (מספק ל 2 תבניות קטנות)
  8. ניתן גם ליצוק לתבנית קאפקייקס
  9. אופים 25-30 דקות עד שנוצר קרום חום על העוגה.
  10. מורידים את טמפרטורת התנור לחום בנוני נמוך (160 מעלות)
  11. מוציאים את העוגה ומוסיפים אגוזי מלך מלמעלה ואופים 20-30 דקות נוספות 
    בדיקה עם קיסם: נועצים שיפוד עץ או סכין במרכז העוגה אם זה יוצא נקי אז העוגה מוכנה
  12. מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר

  13. בונוס: הטעם של העוגה משתפר עם הזמן. ניתן לעטוף אותה בניילון נצמד ולשמור במקרר למספר ימים כדי שטעמה ישתבח




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה