יום שבת, 9 בינואר 2021

פשטידת ברוקולי - ללא גלוטן

מתכון קליל ומוכן בזמן קצר. ומלא בריאות. מותאם גם למי שנמנע מגלוטן


פשטידה עם הרבה ברוקולי

רכיבים

1/2 חבילה של ברוקולי קפואה / מיני ברוקולי קפוא

7 ביצים (אפשר לשים פחות זה יקטין את הכמות )

4 ביצים קשות (נותן תוספת מרקם משגעת)

1 כף אבקת מרק

פלפל ואגוז מוסקט לפי הטעם

לפשטידה חלבית אפשר להוסיף:

100 גרם מוצרלה / עמק מגורדת 

1 מיכל שמנת מתוקה

סיר או מחבת שניתן להכניס לתנור

אופן ההכנה
  • להקציף את הביצים במעבד מזון לקציפה תפוחה
  • להוסיף את אבקת מרק עוף ותבלינים ולערבב (בעדינות כדי לא לשבור את הקציפה).
  • להוסיף את השמנת מתוקה ולערבב בעדינות (אם רוצים פשטידה חלבית).
  • לשמן את הסיר ולפזר את הברוקולי בפנים.
  • לפזר את הגבינה המגורדת מעל הברוקולי.
  • להדליק את התנור לחום 180 מעלות.
  • לשפוך את תערובת הביצים לתוך הסיר.
  • לחתוך את הביצים הקשות לחתיכות קטנות ולפזר לתוך הסיר.
  • לשים את הסיר על אש בנונית למשך 10 דקות (השולים יתחילו להזהיב).
  • להעביר את הסיר לתנור לעוד 20-30 דקות.

אפשר גם אפויה היטב


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה