ניתן להכין כמנה צימחונית או להוסיף עוף ושאר דברים העולה על רוחכם.
רכיבים
4 כפות שמן זית (לטיגון)
4-6 שיני שום כתושות
כף ג'ינגר מגורד
2 כפות מחית קארי אדומה (חריף ) או ירוקה (פחות חריף)
1 כף רוטב סויה
1 כוס חלב קוקוס או קרם קוקוס
נתחי פילה חזה עוף בכמות שתרצו (חתוך לנתחים בגודל 2 ס"מ)
1 כוס מים (אופציונלי)
1/4 שקית ברוקולי קפואה (אפשר ישר מהמקפיא)
1 סלסלת פטריות שמפניון חתוכות לפרוסות
1 קישוא חתוך לקוביות
כל ירק אחר שעולה על דעתכם (דלעת,גזר וכו')
1/2 כוס קשיו מרוסק
2 כוסות אפונה קפואה עדינה
1/4 צרור כוסברה קצוצה
ההכנות לפני הבישול |
אופן ההכנה
- מחממים מחבת גדולה עם שמן (אפשר גם בסיר).
- מטגנים את שיני השום יחד עם הג'ינגר 2-3 דקות.
- מוסיפים את מחית הקארי ומערבבים כ 2 דקות כדי לפתוח את התבלינים.
- מוסיפים את רוטב הסויה.
- מוסיפים את נתחי העוף ומערבבים עד שכל הנתחים מתכסים ברוטב.
- מוסיפים את חלב הקוקוס ומערבבים. ניתן להוסיף מים במידת הצורך
- מוסיפים את כל הירקות (ירקות קשים בהתחלה ורכים לקראת הסוף).
- מבשלים הכל כ 10 דקות עד שהירקות רכים
- נוסיף את האפונה העדינה, נפזר קשיו וכוסברה מעל ונכבה את האש.
- להגיש חם.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה