יום שבת, 9 בינואר 2021

עוף בקארי


ניתן להכין כמנה צימחונית או להוסיף עוף ושאר דברים העולה על רוחכם.


רכיבים
4 כפות שמן זית (לטיגון)
4-6 שיני שום כתושות
כף ג'ינגר מגורד
2 כפות מחית קארי אדומה (חריף ) או ירוקה (פחות חריף)
1 כף רוטב סויה
1 כוס חלב קוקוס או קרם קוקוס
נתחי פילה חזה עוף בכמות שתרצו (חתוך לנתחים בגודל 2 ס"מ)
1 כוס מים (אופציונלי)

1/4 שקית ברוקולי קפואה (אפשר ישר מהמקפיא)
1 סלסלת פטריות שמפניון חתוכות לפרוסות
1 קישוא חתוך לקוביות
כל ירק אחר שעולה על דעתכם (דלעת,גזר וכו')

1/2 כוס קשיו מרוסק
2 כוסות אפונה קפואה עדינה
1/4 צרור כוסברה קצוצה

ההכנות לפני הבישול


אופן ההכנה
  1. מחממים מחבת גדולה עם שמן (אפשר גם בסיר).
  2. מטגנים את שיני השום יחד עם הג'ינגר 2-3 דקות.
  3. מוסיפים את מחית הקארי ומערבבים כ 2 דקות כדי לפתוח את התבלינים.
  4. מוסיפים את רוטב הסויה.
  5. מוסיפים את נתחי העוף ומערבבים עד שכל הנתחים מתכסים ברוטב.
  6. מוסיפים את חלב הקוקוס ומערבבים. ניתן להוסיף מים במידת הצורך
  7. מוסיפים את כל הירקות  (ירקות קשים בהתחלה ורכים לקראת הסוף).
  8. מבשלים הכל כ 10 דקות עד שהירקות רכים
  9. נוסיף את האפונה העדינה, נפזר קשיו וכוסברה מעל ונכבה את האש.
  10. להגיש חם.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה