יום שבת, 9 בינואר 2021

פיצה קטוגנית - ללא גלוטן


ההוראות והטיפים שמופיעים במתכון פיצה ביתית רגילה חלים גם כאן. רק הרכיבים שונים.


פיצה קוטוגנית לכבוד השנה החדשה

רכיבים

לבצק

1 שקית פירורי כרובית קפואה או כרובית בנונית מגורדת במעבד מזון לפירורים
30 גרם גבינת מוצרלה / פרמזן / פקורינו
1 ביצה
מלח לפי הטעם

לרוטב
כורכום (להוסיף תבלינים לפי הטעם)
כמון
מלח
פלפל
פפריקה מתוקה
מעט צ'ילי חריף או עריסה
1 קופסאת עגבניות מרוסקות (השתמשתי במחית עגבניות של Mutty)

תוספות
300 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
רוטב עגבניות לפיצה
תוספת שאתם אוהבים עיגולי זיתים / פטריות / טונה / תירס / בצל / וכו'

למי שצריך הסבר מפורט יותר יכול למצוא זאת בלינק הבא: מתכון פיצה כרובית מפורט מאוד של Kitchen Coach



אופן ההכנה


הכנת הבצק
  • לקלות את פירורי הכרובית במחבת עד שכל הנוזלים נעלמים (אם יש הרבה אפשר לשפוך אותם)
    בערך 6 דקות. 
  • להעביר את פרורי הכרובית (החמים) לקערה  להוסיף מלח.
  • להוסיף את הגבינה ולערבב עד שתימס.
  • לחכות מעט שיצטנן ואז להוסיף את הביצה ולערבב היטב.
  • ליצור כדור בצק ולעבד אותו לעיגול פיצה. ולשים בתבנית על ניר אפיה.
  • להעביר לתנור לחום 180 מעלות למשך 20 דקות עד שהשולים מזהיבים.
רוטב לפיצה
  • לטגן בצל ושום עד להזהבה.
  • להוסיף תבלינים לפי הטעם כורכום, כמון, מלח, פלפל, פפריקה מתוקה ומעט צ'ילי חריף
  • להוסיף עגבניות מרוסקות
  • להוסיף מעט מים
  • לבשל כ- 15-30 דקות עד שהרוטב סמיך ללא הרבה נוזלים.
  • לטחון לתערובת אחידה בלנדר מוט / מעבד מזון.
הכנת הפיצה
  • נמרח את רוטב העגבניות על כל הבסיס האפוי להשאיר מעט שולים ללא רוטב.
  • נוסיף גבינה מגורדת
  • נפזר את התוספת הרצויה.
  • להכניס לתנור הרותח ל- 6-7 דקות.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה