יום שבת, 9 בינואר 2021

אצבעות גאודה / שמש

מנה מרשימה ונהדרת לאירוח 


 רכיבים

500 גרם קמח

1 כף שמרים יבשים

2 כפות סוכר

1 כף מלח שטוחה

4 כפות שמן זית

1 עד  1/2 1 כוס מים פושרים

120 גרם גבינת גאודה


למריחה מעל

שמן זית/קצח/מלח גס/שומשום


אופן ההכנה

להוסיף את החומרים היבשים (את המלח בסוף כדי שלא יגע בשמרים).

לערבב וללוש ללא הגבינה עד שנהיה בצק. במשך מספר דקות.

להוסיף את הגבינת הגאודה וללוש עד שנטמע בתוך הבצק.

להתפיח כשעה

עיצוב לשמש

להדליק את התנור לחום 180 מעלות.

לפזר מעט קמח וללוש לעיגול. 

שמים כוס או קערה קטנה באמצע העיגול (תלוי בגודל עיגול הבצק) ולחרוץ פסים מהקערה לאורך העיגול.

תופסים  2 רצועות ומסובבים אותם עם כיוון השעון עד שהכל מגולגל.

עוברים ל 2 רצועות הבאות וחוזרים על הפעולה עד שכל החתיכות שזורות

מורחים שמן זית באמצעות מברשת ובוזקים שומשום / קצח / מה שאוהבים

אופים כחצי שעה עד שמזהיב


ניתן להגיש כשמש או לחתוך ולהגיש כאצבעות גאודה.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה