יום חמישי, 7 באוגוסט 2014

קוסקוס טונסאי של אמא - פלק


אין הרבה דברים שמסמלים מבחינתי את הבית והמשפחה יותר מהקוסקוס. זה אוכל נפלא שמאחד את כל המשפחה מסביב לשולחן בהרמוניה מוחלטת.
שאני מכין קוסקוס אני יודע שכולם הולכים להנות מהבן הקטן שלי ועד הגדול. מליאת אשתי ועד אחרון האורחים המסובים לשולחן. כולם מבקשים תוספת! אומנם זה מצריך זמן והשקעה אבל התוצאה עולה על כל דימיון.
את הניחוחות מריחים גם השכנים והם אומרים לעצמם אלי שוב מכין קוסקוס.

במידה ויש זמן מומלץ להכין בתוספת קציצות מפרום לינק למתכון

1 ק"ג סולת
1 כף מלח
1/2 כוס שמן
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית קינמון
5 כוסות מים

מרק קוסקוס
חלקי עוף (כנפיים, גרונות או שוקיים)
3 גזרים
2 תפוחי אדמה
1 בצלים שלם (ניתן לחרוץ אותו לשחרור הטעמים)
1/2 כרוב 
1 דלעת / בטטה 
2 קישואים
אופציונלי - כוס גרגרי חומוס מושרים במים

1 מקל קינמון
1/2 כפית כורכום
2 כפות מרק עוף
זר קטן פטרוזיליה קצוצה קשור בחוט
זר קטן כוסברה קצוצה קשור בחוט

אופן ההכנה

מרק

1. למלא  שליש מהסיר התחתון של הקוסקוס במים (קוסקוסיר).
2. לקלוף את הירקות ולחתוך גס ואז להוסיף את הירקות החתוכים לסיר
3. להוסיף מקל קינמון וכורכום.
4. לאחר שהמים מתחממים מעט להוסיף את המרק עוף עם הפטרוזיליה והכוסברה.


קוסקוס

1. בקערה גדולה מערבבים את הסולת והמלח כורכום וקינמון.
2. מוסיפים שמן מערבבים היטב.
3. מעבירים לסיר הקוסקוס לאידוי ראשון ושמים מעל סיר המרק (לוודא שאדים לא יוצאים מהצדדים, אני בדרך כלל מקפל נייר אפיה לשניים מסביב לסיר התחתון כדי לאטום אותו).
5. כאשר הקוסקוס נעשה לבן ורטוב מסביב לדפנות יש להוציא ולעביר לקערה להוסיף 2 כוסות מים ולחכות 10 דקות לספיגה, לאחר מכן יש להחזיר חזרה לסיר הקוסקוס לאידוי שני.
6. שוב כאשר הדפנות לבנות להעביר לקערה ולהוסיף 3 כוסות מים ולצנן.

7. לסנן את הקוסקוס במסננת קוסקוס.



גן עדן בצלחת!


בתאבון.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה